Internaţional

Austria anulează certificatele verzi Johnson&Johnson

Certificatele verzi COVID-19 cu vaccinul, care se administrează într-o singură doză – Johnson&Johnson, și-au pierdut valabilitatea în Austria.

Conform sursei, începând de luni, cei care s-au vaccinat cu serul dat nu mai pot prezenta certificatul verde pentru călătorii și nici pentru accesul în spațiile unde este cerut acest document.

Amintim că în luna octombrie, când varianta dominantă a coronavirusului era Delta, autoritățile sanitare din Germania raportau că majoritatea persoanelor vaccinate anti-COVID-19 și care totuși s-au infectat, au primit serul Johnson & Johnson.

Între timp, guvernul austriac a primit date suplimentare care sugerează că acest vaccin are o eficacitate mai redusă şi faţă de noua variantă Omicron, în comparație cu vaccinurile ARN mesager, astfel că a menţinut decizia de a renunţa la vaccinul Johnson & Johnson, luată în noiembrie.

Cele circa 260 000 de persoane imunizate în Austria cu serul Johnson & Johnson au fost notificate atunci că certificatul lor verde va expira începând din 3 ianuarie, iar pentru a-l putea folosi în continuare trebuie să se vaccineze preferabil cu un vaccin ARN mesager, Pfizer sau Moderna. Însă circa 75.000 dintre persoanele notificate încă nu s-au vaccinat din nou.

Danemarca, Finlanda şi Slovenia au renunţat de asemenea la administrarea vaccinului Johnson & Johnson. Totuşi, cercetători sud-africani în colaborare cu compania Johnson & Johnson au susţinut joi că o a doua doză din acest vaccin oferă o protecţie de până la 85% în faţa variantei Omicron.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button