Politică

Austria susține candidatura R. Moldova și Ucrainei la aderare la UE. Van der Bellen: „Vom sprijini în toate modurile posibile”

Austria va susține în toate modurile posibile Republica Moldova și Ucraina în drumul către aderarea la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, în cadrul unei întâlniri cu omologul său polonez, Andrzej Duda.

„Salutăm, de asemenea, dorința Ucrainei și a Moldovei de a adera la UE. Acest lucru este încurajator și este bine pentru noi toți. Vom sprijini aceste două țări în drumul lor către UE în toate modurile posibile” a spus Van der Bellen, potrivit sursei.

Politicianul a adăugat că membrii Uniunii Europene ar trebui să continue să stea uniți de partea Ucrainei independente.

În cadrul Consiliului European din 23 iunie 2022, liderii UE au acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată la UE. În acest context, ei au invitat Comisia Europeană să transmită Consiliului un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul Comisiei privind cererea de aderare a Republicii Moldova.

Ulterior, a fost elaborat un plan de acțiuni pentru implementarea celor 9 condiții formulate de către Comisia Europeană. Proiectul planului a fost discutat la ședința Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) din 13 iulie 2022 și a fost adoptat la 4 august 2022.

Planul de acțiuni conține pașii următori, ce urmează  a fi realizați către vara anului 2023.

#integrare #UE #candidatură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button