Internaţional

Autoritățile ucrainene închid un punct de control din Donbas

Ucraina a suspendat, duminică, activitatea unui dintre cele șapte puncte de control din estul Donbas, controlat de separatiștii susținuți de Rusia. Decizia a fost luată din cauza bombardamentelor intense, transmite Reuters care citează surse din armata ucraineană.

Incidentele de bombardamente peste linia care desparte forțele guvernamentale și separatiștii au crescut brusc săptămâna trecută, iar guvernul ucrainean a declarat că este o provocare. Aliații occidentali ai Kievului spun că Rusia se pregătește să invadeze Ucraina și sunt îngrijorați că escaladarea ar putea fi folosită drept pretext, scrie sursa.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 19 februarie, separatiștii au tras de trei ori în punctul de control folosind mortare și lansatoare de grenade antitanc grele, în timp ce încălcările de încetare a focului de către separatiști de-a lungul liniei frontului au crescut la 136 de la 66 vineri, câte au fost înregistrate cu o zi înainte.

Armata ucraineană a anunțat sâmbătă că doi soldați au fost uciși și patru răniți în bombardamentele separatiștilor pro-ruși în estul Ucrainei.

#Ucraina #punct_de_control #Donbas

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button