Societate

Averea de 1 milion de lei a fostului secretar de stat al MAI ar putea fi confiscată

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că pe numele unui fost secretar de stat al MAI s-a constatat o avere nejustificată în mărime totală de peste 1 milion de lei. Sursa

ANI a verificat averea fostului demnitar de stat și a familiei acesteia pentru perioadele 2014-2016 și 2016-2021. În cadrul verificărilor, inspectorul de integritate a constatat diferență substanțială între averea dobândită și veniturile obținute pentru anul 2020, în sumă de peste 1 milion de lei.

Suma a fost identificată ca urmare a unor modificări patrimoniale, pe care inspectorul le-a vizualizat pe toată perioada 2016-2021. Astfel, pe parcursul anului 2020, familia fostului secretar a obținut anumite bunuri și înregistrează operațiuni bancare ce vizează deschiderea unui cont bancar și alimentarea acestuia.

Respectiv, în iunie 2020, soțul subiectului de control a intrat în posesia a trei bunuri imobile, în valoare contractuală de peste 840 000 de lei. În septembrie 2020, fostul demnitar de stat a procurat două bunuri imobile în valoare de peste 1,5 milioane de lei. În același an, subiectul deschide un cont bancar de depozit pentru suma de 46 000 de euro. Ulterior, acest cont bancar este alimentat cu sumele de 375 000 de lei și cu o altă sumă de peste 95 000 de lei.

În total, suma modificărilor patrimoniale ale familiei fostului secretar de stat ce includ cheltuieli însumează cifra de peste 3,8 milioane de lei. Însă, disponibilitățile financiare oficiale și justificate ale acestuia sunt de peste 2,8 milioane de lei, fiind stabilită astfel diferența substanțială.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere în cadrul controlului, fostul secretar de stat a justificat doar o parte din constatările prezentate de inspectorul de integritate.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, subiectul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioada de trei ani. Iar, suma nejustificată identificată în cadrul controlului, urmează să fie confiscată în folosul statului.Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button