Război în Ucraina

Axele pe care avansează rușii sunt separate de aproximativ 25 de km de teritoriu deținut de ucraineni, apărat în poziții defensive și tranșee – evaluarea militară britanică

Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas, încercând să încercuiască Severodonețk, Lyschansk și Rubijne. În prezent, axele nordice și sudice ale rușilor sunt separate de aproximativ 25 km de teritoriu deținut de armata ucraineană, conform ultimei evaluări a Ministerului britanic al Apărării, transmite sursa.

  • Rusia și-a sporit intensitatea operațiunilor în Donbas, încercând să încercuiască Severodonețk, Lyschansk și Rubijne. În prezent, axele nordice și sudice ale rușilor sunt separate de aproximativ 25 km de teritoriu deținut de armata ucraineană.
  • A existat o puternică rezistență ucraineană, cu forțele care ocupă poziții defensive în tranșee. Operațiunea de lungă durată a forțelor ucrainene păstrează probabil comanda și controlul efectiv asupra acestui front.
  • Rusia a obținut, totuși, unele succese localizate, datorate în parte concentrării unităților de artilerie.
  • Capturarea de către Rusia a zonei Severodonețk ar face ca întreaga regiune Luhansk să fie plasată sub ocupație rusă. Deși în prezent această operațiune reprezintă efortul principal al Rusiei, e doar o parte din întreaga campanie a Rusiei de a ocupa Donbasul.
  • Dacă linia frontului Donbas se va deplasa mai spre vest, aceasta va extinde liniile de comunicații ruse și probabil că forțele sale se vor confrunta cu noi dificultăți logistice de reaprovizionare.

#Axele #Ucraina #Rusia #Război #Rezultate

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button