Societate

Bărbați condamnați, după ce ar fi exploatat două minore evadate dintr-un centru de plasament

Doi bărbați au fost condamnați la 15 și, respectiv, 16 ani de închisoare după ce ar fi exploatat două minore, pe care au pretins că le iubesc. Totul s-ar fi întâmplat după ce adolescentele, de 15 și 16 ani, au părăsit un centru de plasament a copiilor. Potrivit PCCOCS, unul dintre bănuiți s-a și căsătorit cu victima, în speranța că va fi iertat și va scăpa de pedeapsă, transmite sursa

Inculpații au vârste de 27 și 30 de ani. Aceștia sunt originari din raioanele Orhei și Fălești, iar cu adolescentele au făcut cunoștință la Chișinău. Suspectul mai în vârstă s-a întâlnit cu minora de 15 ani în vara lui 2018, știind că aceasta presta servicii sexuale, după ce părăsise Centrul de plasament. Peste câteva luni, aceasta i-a făcut cunoștință cu o altă adolescentă de 16 ani, venită din același Centru, cu care și al doilea inculpat pretindea că ar forma un cuplu.

Procurorii de la cauze speciale comunică că cei doi bărbați au închiriat apartamente unde victimele locuiau și prestau servicii sexuale clienților, în schimbul unor sume între 500 și 1000 de lei per client Banii, însă, le reveneau inculpaților, cu excepția celor pentru întreținere. Dacă adolescentele refuzau, cei doi insistau că ar avea nevoie de bani pentru achitarea unor „datorii”.

Cazul a ajuns în atenția procurorilor, după ce victima de 16 ani i-a comunicat situația fratelui, care muncea în Portugalia. Acesta a înregistrat apelul cu sora și a sesizat autoritățile, care i-au reținut pe cei doi. După ce a luat cunoștință cu probele procurorilor PCCOCS, inculpatul de 30 de ani s-a căsătorit cu victima. Totuși, nu a reușit să obțină astfel o pedeapsă mai blândă.

#arest #abuz #condamnare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button