Societate

Barcelona plănuiește să interzică darea în chirie a apartamentelor pe termen scurt pentru turiști

Persoanele care vor călători în orașul Barcelona din Spania, una dintre cele mai populare destinații turistice, nu vor putea închiria apartamente pe termen scurt. Primarul de Barcelona, Jaume Collboni, a anunțat pe 20 iunie că autoritățile locale vor anula licențele care autorizau localnicii să dea în chirie apartamente pe termen scurt turiștilor din 2028. Edilul a declarat că măsura urmărește să limiteze efectele scumpirii chiriilor asupra localnicilor, transmite sursa.

Potrivit lui Collboni, în prezent, în Barcelona peste 10 000 de apartamente sunt date în chirie pe termen scurt turiștilor. Din această cauză, în ultimii zece ani, costul chiriilor din oraș au crescut cu 68%, iar prețurile proprietăților rezidențiale – 38%, astfel mulți localnici nu își mai permit să locuiască în Barcelona. „Ne confruntăm cu ceea ce noi credem că este cea mai mare problemă a Barcelonei”, a declarat edilul.

Ministra spaniolă a Locuințelor și Agendei Urbane, Isabel Rodriguez, a sprijinit inițiativa Primăriei Barcelona. „Trebuie să depunem toate eforturile pentru a garanta accesul la locuințe la prețuri accesibile”, a menționat aceasta.

La rândul său, APARTUR, asociația apartamentelor turistice din Barcelona, a declarat că interdicția va duce la răspândirea schemelor ilegale, iar oamenii vor continua dea în chirie apartamente turiștilor. Primăria Barcelonei a răspuns spunând că va menține un regim strict de inspecție pentru a depista astfel de încălcări.

#Barcelona #chirie #turiști

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button