Război în Ucraina

Bătălia decisivă în război se va da la Donbas? Arestovici: „Și-au dat seama că îl pot lua, că ar avea suficientă forță”

După eșecurile trecute, autoritățile ruse au impresia că singura direcție în care acum pot obține rezultate reale este direcția așa-numitei „LDNR” (Lugansk și Donețk). Cel puțin asta consideră fostul consilier al şefului Biroului preşedintelui ucrainean, Alexei Arestovici. Declarațiile au fost făcute într-un interviu exclusiv din cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8.

Potrivit acestuia, capturarea completă a două regiuni ale Ucrainei va permite Kremlinului să declare „victorie”, deoarece acesta ar fi fost scopul inițial al „operațiunii speciale”. Ofensivele din alte direcții, inclusiv de la Kiev, vor fi explicate prin manevre de distragere a atenției și distrugerea rezervelor Forțelor Armate ale Ucrainei.

Arestovici crede că amenințările și provocările vor continua dincolo de linia principală de atac. Undeva, trupele rusești se vor deplasa la 5-10 km, vor fi incidente la frontieră. Scopul acestor acțiuni este de a retrage trupele ucrainene pentru a proteja alte secțiuni, astfel încât acestea să nu poată fi mutate spre est, în Donbas, unde se așteaptă o bătălie decisivă.

„Dar principala bătălie va fi pentru așa-zisa LDNR. Ei și-au dat seama că o pot lua, că pot avea suficientă forță pentru asta. Și va fi mai puțină rezonanță internațională, pentru că sunt deja sub ocupație de 8 ani. Va fi ceva de vândut poporului rus, în interiorul Federației Ruse”, a spus Arestovici.

El crede că două puncte de vedere „se luptă între ele” la Moscova. Unul vorbește despre necesitatea unei ofensive majore și simbolice pentru a începe un război la scară largă pe 24 februarie, „capturați niște așezări, dar asta va însemna pierderi, iar după aceea, nu mai există rezerve”.

O altă idee este să nu cheltuie 300.000 de mobilizați într-o ofensivă mare, ci să pregătească încă 300.000. 

„Dar va dura timp. Termenul limită este amânat cu 2-4 luni, poate chiar până la sfârșitul primăverii. Discuțiile continuă”, a subliniat Arestovici, menționând că nu știe încă ce soluție va fi aleasă.

#Arestovici #Donbass #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button