Politică

Belarus a introdus controale temporare la granița cu Rusia. Pașapoartele sunt verificate pentru călători

La intrarea în Belarus din Rusia a fost introdus controlul temporar la frontieră, iar pașapoartele sunt verificate pentru cei care intră. Acest lucru este raportat de publicația „Zerkalo” cu referire la Comitetul de Frontieră de Stat, transmite sursa.

Unul dintre cititori a declarat publicației că în seara zilei de 4 mai a fost instalat un punct de trecere a frontierei în apropierea graniței pe autostrada M-1, care este o „pereche de remorci pentru grăniceri”, patru bariere și o bandă de baraj cu țepi.

Jurnalistul publicației a sunat Comitetului de Frontieră de Stat al Belarusului, unde a confirmat că un astfel de control va fi introdus temporar la toate intrările principale din Rusia. Potrivit reprezentantului departamentului, verificările vor fi efectuate „până la noi ordine”.

Zerkalo mai relatează că deja au apărut cozi la graniță din cauza controlului pașapoartelor. Canalul de telegram MotolkoPomogi, citând discuții de la trecerea frontierei, scrie despre o coadă lungă pe autostrada M-1. Potrivit utilizatorilor, „toată lumea este alungată din mașini, percheziționată, documentele sunt notate”.

Canalul Telegram „Zvonuri din Vitebsk” scrie despre apariția unui punct de control pe autostrada dintre Liozno și Rudnya, o linie aliniată pentru acesta de câțiva kilometri. Rușii sunt verificați cu atenție în special, se arată în raport.

Care este motivul pentru consolidarea controlului pașapoartelor la frontieră nu este cunoscut.

Nu există un control complet al pașapoartelor la granița dintre Rusia și Belarus. Polițiștii de frontieră pot opri selectiv mașinile și pot cere documentele necesare.

#Rusia #Belarus #controale_la_granița

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button