Război în Ucraina

Biden anunță, la Kiev, un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Președintele american, Joe Biden, în timpul vizitei sale neanunțate la Kiev, luni, 20 februarie, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Suma totală a sprijinului este estimată la 500 de milioane de dolari.

Oficial furnizarea unui nou pachet de ajutor de la Washington va fi anunțată mâine, 21 februarie, transmite sursa.

„Pachetul anunțat astăzi include muniție pentru HIMARS și obuziere, mai multe sulițe, sisteme antitanc, sisteme de supraveghere aeriană pentru a proteja poporul ucrainean de bombardamente”, a spus președintele SUA.

În plus, Biden a anunțat angajamente de furnizare de arme – peste 700 de tancuri, mii de vehicule blindate, o mie de sisteme de artilerie, peste două milioane de obuze de artilerie și așa mai departe.

Asistență militară din Statele Unite

Pe 19 februarie, Congresul SUA a cerut administrației Joe Biden să transfere de urgență în Ucraina sisteme de arme necesare înfrângerii invadatorilor în războiul declanșat de Rusia.

Pe 20 ianuarie, Washingtonul a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 2,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, care includea sute de vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană, rachete și alte arme.

#Ucraina #război #Biden #Zelenski

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button