Politică

Biroul permanent urmează să examineze solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară

Biroul permanent urmează să examineze solicitarea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară în perioada 16-17 august 2023. Ședința Biroului permanent va avea loc miercuri, 16 august, potrivit sursei.

„Inițiativa de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară este motivată de necesitatea examinării unor proiecte de acte normative de importanță social-economică și politică pentru Republica Moldova, prezentate de către Guvern pentru a fi examinate în mod prioritar”, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

În cererea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, depusă la Biroul permanent, se menționează și despre necesitatea de a fi examinate o serie de inițiative legislative ale deputaților, ce reglementează domeniul eficienței energetice, domeniul cadastral, reforma sistemului social etc.

Proiectul ordinii de zi pentru sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează a fi aprobat de Biroul permanent.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, în cazul în care Parlamentul nu se află în sesiune ordinară, acesta se poate întruni în sesiuni extraordinare sau speciale, la cererea președintelui Republicii Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a unei treimi din deputaţi.

Amintim că din data de 1 august s-a încheiat sesiunea parlamentară de primăvară, iar deputații au plecat în vacanță urmând să revină la muncă din luna septembrie.

#Parlament #convocare#sesiune

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button