Război în Ucraina

Bombardament rusesc în Pavlohrad. Zeci de persoane, rănite

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei continuă, iar în urma unui bombardament rusesc în Pavlohrad, cel puțin o persoană și-a pierdut viața, iar alte 30 au fost rănite.

Aflat la un summit în Germania, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat sprijinul aliaților săi. Germania și Marea Britanie au promis să trimită Ucrainei peste 600 de rachete și 70 de tancuri. Zelenski a declarat că, în cele din urmă, Rusia va trebui să aleagă între pace și Vladimir Putin, relatează sursa.

Imaginea dezastrului din Pavlohrad este marcată de ruine și suferință. Apartamente distruse, cioburi împrăștiate peste tot și oameni lipsiți de speranță. Printre cei răniți se numără și trei copii.

Un localnic povestește momentele de groază: „Eram acasă, stăm la etajul cinci. Nu mai avem balcon. Eram cu un copil mic de un an și jumătate. Ne-am ascuns în coridor. Înfricoșător. Foarte înspăimântător.”

Între timp, luptele de pe front continuă, iar Ucraina avansează în Kursk, în timp ce Rusia își menține ofensiva. Zelenski a cerut sprijin suplimentar la summitul de la baza Ramstein din Germania, unde Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei s-a reunit pentru a discuta noi măsuri de ajutor.

„Noi vrem să punem capăt acestui război. Vladimir Putin este cel care nu vrea pace. Trebuie să facem orașele și soldații ruși să se gândească la ceea ce au nevoie: pace sau Putin?”, a afirmat Zelenski.

Occidentul a răspuns rapid apelului președintelui ucrainean. Germania a promis livrarea a 12 obuziere și 77 de tancuri Leopard, iar Marea Britanie va furniza 650 de rachete. De asemenea, Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari, care va include vehicule blindate, arme antitanc și muniție pentru sistemele de rachete și artilerie.

#bombardament #Pavlohrad #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button