Război în Ucraina

Activistul Valico, prins cu minciuna de către moldovenii din Canada

Activistul pro-rus Veacelav Valico a mințit atunci când a anunțat că participarea artiștilor ruși Morgenstern și Slava Marlow la concertul preconizat pentru duminică în Piața Marii Adunări Naționale ar fi finanțată de către diaspora din Canada. De această părere este fosta deputată Ala Mândâcanu, președinta asociației Comunitatea moldovenilor din Quebec.

După ce anul trecut, fiind candidat independent la alegerile parlamentare, afirma că nu are niciun venit și este plin de datorii, Veaceslav Valico a declarat zilele trecute că organizează la Chișinău un concert al rapperului Morgenstern și al lui Slava Marlow. Înțelegând probabil că toată lumea va considera că adevăratul finanțator al concertului este Veaceslav Platon, care i-a fost reprezentant în campania electorală, Valico a menționat într-o postare de pe o rețea de socializare: „Eu sunt doar generatorul ideii și organizatorul oficial al evenimentului, dar ar trebui să-i spunem mulțumesc Victoriei Șapa din Canada”.

Astfel, activistul a dat de înțeles că această femeie ar fi sponsorul evenimentului, situație care a trezit cel puțin nedumerirea moldovenilor de peste ocean.

„Declarațiile respective miroase a fake. Nu știu cine-i Victoria Șapa, nici nu am auzit de ea. Am căutat-o prin toate contactele mele și n-am găsit-o. Firește că nu cunosc toți moldovenii din Canada, dar oricum noutatea respectivă pare incredibilă. Poate și există în Canada vreo persoană pe nume Șapa, care poate că i-a dat unui prieten vreo două mii de dolari și l-a trimis să cânte la Chișinău, dar nu-mi vine să cred”, a declarat Ala Mândâcanu, președinta asociației Comunitatea moldovenilor din Quebec, pentru Jurnal.md.

Stabilită de 14 ani în Canada, fosta parlamentară susține că moldovenii din această țară ar putea finanța concerte ale unor interpreți pe care îi invită acolo, dar niciodată nu au sponsorizat evenimente similare care se desfășoară la Chișinău.

„Pur și simplu nu cred că moldovenii din Canada ar putea să finanțeze așa ceva. Noi, de obicei, îi finanțăm pe artiștii care vin aici, ca să-i vedem și noi, dar nu trimitem bani pentru ca cineva să plece din Rusia la Chișinău. Așa ceva n-am auzit în viața mea, nici nu cred că poate să existe așa ceva”, a specificat Ala Mândâcanu.

Rapperul Morgenstern a avut un concert la Chișinău și anul trecut, când a consumat alcool și a înjurat pe scenă. Zilele trecute, el a promis că de data aceasta nu va înjura.

Concertul său la Chișinău va avea loc duminică în Piața Marii Adunări Naționale, adică în aceeași zi și în același loc în care Mișcarea „O viață nouă” a anunțat un protest de amploare contra guvernării. În spatele acestei mișcări se presupune că ar sta fugarii Ilan Șor și Veaceslav Platon.

#Platon #Valico #Canada #minciună

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button