Război în Israel

Bombardamente intense în Gaza și atac la tabere de refugiați

Pe 21 iunie 2024, atacurile israeliene în Gaza au ucis trei persoane, inclusiv un copil, și au rănit alte două, conform agenției de presă palestiniene Wafa. Bombardamentele au vizat mai multe zone, inclusiv cartierul Zeitoun și taberele de refugiați din Nuseirat și Maghazi, transmite sursa.

În acest context, liderii internaționali exprimă îngrijorări majore. Josep Borrell, șeful pentru politică externă al UE, a discutat despre criza umanitară din Gaza cu ministrul de externe al Iordaniei. Președintele Ciprului, Nikos Christodoulides, a negat implicarea țării sale în conflict, subliniind rolul umanitar al Ciprului. Relațiile dintre SUA și Israel s-au tensionat după ce premierul israelian Netanyahu a criticat livrările de arme americane, comentarii rapid respinse de oficialii americani. Într-un context deja volatil, comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare evoluțiile din regiune.

Trei persoane au fost ucise într-un atac israelian devreme de dimineață în estul Khan Younis, relatează agenția de presă de stat palestiniană Wafa. Cadavrele celor doi adulți și ale unui copil au fost duse la Spitalul European din Khan Younis din sudul Gazei. Două persoane au fost, de asemenea, rănite într-un atac israelian asupra a două case din cartierele Tuffah și Shujayea din orașul Gaza, în nord.

Obuzele de artilerie israeliană au lovit cartierul Zeitoun din orașul Gaza, tabăra de refugiați Nuseirat din centrul Gazei și zonele din jurul Deir el-Balah, inclusiv tabăra de refugiați Maghazi, relatează Wafa. Un elicopter de atac Apache a folosit mitraliere împotriva zonelor de est ale orașului Rafah, iar un avion de război israelian a lovit centrul lui Rafah, mai relatează agenția de presă.

#Gaza #atacuri #refugiați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button