Război în Ucraina

Bombardamente la Odesa. 5 persoane au fost rănite, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată

Cinci persoane au fost rănite la Odesa, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în atacuri ruseşti duminică seara, au declarat oficialii ucraineni din portul de la Marea Neagră, potrivit HotNews, citat de TV8.md.

„Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlinește 124 de ani”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Telegram.

„În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere. Pereţii clădirii au fost deterioraţi, iar o parte din geamuri s-au spart”, a adăugat el.

Muzeul, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, a adăpostit înainte de război peste 10.000 de piese de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti ruşi şi ucraineni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Consiliul orăşenesc a dat publicităţii un clip video în care se pot vedea ferestre aruncate în aer şi resturi din interiorul a ceea ce spune că este Muzeul Naţional de Artă Odesa.

#Odesa#atac#bombardamente

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button