Război în Ucraina

Bombardarea rusă a infrastructurii critice este una dintre componentele genocidului poporului ucrainean

Odată cu debutul toamnei, teroarea rusă a rachetelor a crescut. La bombardarea constantă a instalațiilor civile s-au adăugat atacuri asupra infrastructurii critice, în special asupra sistemului energetic ucrainean.

În octombrie, atacurile asupra infrastructurii energetice au crescut semnificativ: dintre cele 85 de lovituri de la începutul invaziei la scară largă, 51 au avut loc în această lună. Pentru atacurile teroriste asupra instalațiilor critice, Rusia folosește toate mijloacele disponibile și lovește cu rachete, drone kamikaze și artilerie. În doar două săptămâni de bombardamente din 10 octombrie, Rusia a dezactivat 40% din infrastructura energetică a Ucrainei, unele centrale electrice neputând fi restaurate în viitorul apropiat, așa că țara a introdus măsuri de economisire a energiei electrice.

Grevele sistematice și direcționate împotriva infrastructurii critice și a instalațiilor energetice mărturisesc doar dorința încăpățânată a Rusiei de a distruge sistemul energetic ucrainean și de a lăsa ucrainenii fără electricitate, apă și căldură în cele mai reci luni ale anului. Bombardarea infrastructurii critice face parte din genocidul poporului ucrainean, deoarece în acest fel Rusia îi privează pe ucraineni de accesul la cele mai necesare resurse pentru viață, mai ales în condiții de iarnă.

De asemenea, trupele ruse trag în mod deliberat și intenționat în infrastructura energetică și civilă, știind unde va lovi următoarea rachetă lansată. Acțiunile Rusiei pot fi considerate genocid, conform celui de-al doilea articol al Convenției ONU de genocid din 1948. În special, distrugerea sistemelor energetice poate fi interpretată ca „crearea deliberată a condițiilor de viață pentru membrii grupului, calculate pentru distrugerea completă sau parțială a acestuia”. De asemenea, propagandiștii și oficialii ruși nu ascund cu adevărat obiectivele criminale de bombardare a infrastructurii critice, cerând înghețarea civililor.

Toate acțiunile trupelor ruse în acest război sunt concepute pentru genocidul populației ucrainene. Este posibil ca al doilea articol menționat mai sus din Convenția ONU de genocid din 1948 să fie folosit de comandamentul rus ca ghid de acțiune, deoarece forțele de ocupație și-au îndeplinit deja toate punctele: uciderea membrilor grupului național; cauzarea de vătămări corporale sau psihice grave; crearea deliberată pentru orice grup de astfel de condiții de viață care sunt concepute pentru distrugerea fizică completă sau parțială; măsuri menite să prevină nașterea în rândul unui astfel de grup; transferul forțat al copiilor dintr-un grup uman în altul.

Bombardarea masivă a infrastructurii critice este doar una dintre crimele pe care Rusia le comite împotriva poporului ucrainean. Conform tuturor normelor dreptului internațional umanitar și regulilor războiului, distrugerea infrastructurii civile este o crimă de război, iar Rusia o face în mod deliberat. Răspunderea pentru toate acțiunile criminale ale Federației Ruse revine nu numai celor care trag direct cu rachete în orașele pașnice ucrainene, ci și celor care solicită public săvârșirea de infracțiuni. Complicii la crimele împotriva poporului ucrainean nu sunt doar propagandiști, ci și cei care îi susțin cu înverșunare – adică, de fapt, toți rușii.

Având în vedere natura sistematică și deliberată a bombardării rusești a infrastructurii critice ucrainene, este sigur să spunem că acestea nu sunt doar crime de război și terorism, acesta este cel mai mare act de genocid bazat pe etnie din secolul XXI. Ceea ce părea să fi rămas de mult timp în arhivele istoriei secolului al XX-lea a devenit o realitate pentru milioane de ucraineni pe care Rusia încearcă să-i distrugă, sperând în impunitatea sa, dar toți cei implicați în crimă vor purta inevitabil întreaga responsabilitate pentru ceea ce au am făcut.

#Bombardarea #genocid #Ucraina #Rusia #sistem_energetic

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button