Război în Ucraina

Bombele nucleare ale lui Putin ar putea provoca cinci miliarde de decese

Focalele nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin ar putea șterge de pe fața pământului cinci miliarde de oameni și ar putea bloca razele Soarelui dacă ar fi lansate, a avertizat un expert, conform DailyStar.

Expert: Bombele nucleare ale lui Putin ar putea provoca cinci miliarde de decese
S-ar putea înregistra de la 200 la 300 de milioane de morți în urma exploziilor inițiale, iar ulterior vor apărea probleme cu recoltele și funinginea radioactivă ar scădea temperaturile la nivel global și ar înfometa miliarde de oameni, transmite sursa.

Avertismentul înfiorător al expertului în dezastre Paul Ingram vine în timp ce Putin amenință puterile occidentale dacă acestea intervin în războiul din Ucraina.

Putin promisese anterior că va folosi „toate mijloacele necesare” într-un atac înfiorător care, potrivit expertului, ar însemna moartea a miliarde de oameni din întreaga lume.
Vorbind despre potențialul de devastare, Ingram a spus pentru The Sun: „În timpul Războiului Rece, s-a spus adesea că avem suficiente rachete nucleare pentru a arunca lumea în aer de mai multe ori. Nu mai este cazul la momentul de față. Există peste 12.000 de focoase nucleare în întreaga lume. Numai Rusia are aproape 6.000 dintre ele”.

„Suflul și radiațiile de la detonare ar duce la 200 și 300 de milioane de victime în întreaga lume. Pe lângă decesele imediate, suflul nuclear ar arunca atât de multă funingine radioactivă încât ar întuneca soarele timp de câțiva ani. Acest lucru ar duce la moartea a până la cinci miliarde de oameni în întreaga lume”, a mai precizat expertul.

În ciuda miliardelor de decese, situația s-ar putea înrăutăți și mai mult, deoarece expertul admite că „grânarul” cum este considerată Ucraina, o sursă principală pentru culturile de grâu, ar declanșa o criză de alimente la nivel mondial dacă ar fi lovită cu rachete nucleare, a raportat The Sun.

#nuclear #război #Ucraina #Rusia #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button