Analize și opinii

Bombele rusești amenință însăși Rusia: consecințe neașteptate ale agresiunii împotriva Ucrainei

Armata rusă, care efectuează atacuri asupra orașelor ucrainene cu bombe de planificare puternice, se confruntă cu problema căderii lor imprevizibile pe propriul teritoriu. Acest lucru a fost raportat de The Washington Post, citând documente interne ale autorităților din regiunea Belgorod, relatează Ukrinform.

Potrivit acestor documente, bombele de planificare concepute pentru a distruge orașele ucrainene au căzut și pe teritoriul Rusiei. Documentele precizează locurile în care au căzut munițiile și abordează chestiunile neutralizării și evacuării în caz de urgență.

S-a dovedit că, între aprilie 2023 și aprilie 2024, cel puțin 38 de astfel de bombe au căzut pe teritoriul regiunii Belgorod, iar majoritatea dintre ele nu au explodat. În special, patru bombe au căzut chiar pe Belgorod, un oraș cu aproximativ 400.000 de locuitori, iar alte șapte muniții au fost găsite în suburbiile sale. Cel mai mare număr – 11 obuze – a căzut în districtul de frontieră Graivoron, iar unele dintre ele nu au putut fi găsite din cauza “situației operaționale complicate”.

Majoritatea bombelor au fost descoperite de civili – pădurari, fermieri sau săteni. În multe cazuri, Ministerul rus al Apărării nu a știut când au fost lansate bombele, astfel încât este posibil ca unele dintre ele să fi zăcut pe sol timp de mai multe zile.

Autoritățile locale tind să păstreze tăcerea cu privire la astfel de incidente, raportând doar “accidentele” puse pe seama Ucrainei sau omițând să raporteze exploziile din regiune.

Canalul Telegram Astra estimează că forțele ruse au lansat accidental peste o sută de bombe pe propriul teritoriu și în zonele ocupate din estul Ucrainei în ultimele patru luni, când s-a înregistrat o creștere semnificativă a utilizării bombelor de planificare.

Serviciile secrete britanice mai notează că “pierderea” bombelor de către avioanele rusești în drum spre Ucraina indică o problemă sistemică în cadrul forțelor armate ruse. Aceasta indică o lipsă de pregătire și de coordonare în rândul armatei ruse.

#bombe #Rusia #amenintare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button