InternaţionalPolitică

Boris Nadejdin a cerut să amâne luarea în considerare a înregistrării candidaturii sale la alegerile prezidențiale. Comisia Electorală Centrală a fost de acord, „arătând bunăvoință”

Politicianul Boris Nadejdin a cerut Comisiei Electorale Centrale să amâne examinarea problemei înregistrării candidaturii sale la alegerile prezidențiale din Federația Rusă din 7 până în 10 februarie. Pe canalul său Telegram, a publicat o scrisoare corespunzătoare adresată șefului Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, transmite sursa.

„Este absolut imposibil să vedeți toate comentariile CEC pentru astăzi și chiar în noaptea dinainte de dimineața zilei de 7 februarie 2024”, a spus politicianul într-un comunicat.

Pe canalul său Telegram, Nadejdin a menționat că amânarea examinării problemei înregistrării candidaturii sale „ne va permite să studiem pretențiile [CEC] cu privire la semnături și să pregătim mai bine obiecțiile”.

Șefa CEC, Ella Pamfilova, a spus că ședința pentru înregistrarea lui Nadejdin a fost amânată de la 7 la 8 februarie. Potrivit acesteia, membrii comisiei electorale au luat această decizie „dând dovadă de bunăvoință și ținând cont de solicitările candidaților rămași nominalizați, dar neînregistrați”.

Pe 5 februarie, sediul lui Nadejdin a raportat că Comisia Electorală Centrală a respins 15% din semnăturile depuse pentru a-l nominaliza drept candidat la președinție. Pentru a vă înscrie ca candidat este necesar ca semnăturile verificate să nu conțină mai mult de 5% defecte.

Potrivit publicației „7×7”, Comisia Electorală Centrală a considerat invalide peste 2.500 de semnături din cauza faptului că datele de introducere a semnăturilor nu ar fi fost înscrise chiar de alegătorii. Încă circa 1.700 de semnături au fost respinse din cauza faptului că semnăturile au fost furnizate pe foi separate cu date de pașaport care nu erau certificate de notar, iar 1.500 de semnături au fost respinse din cauza faptului că numele de familie, prenumele și patronimele semnatarilor au fost respinse, neînscrise în foile de semnătură chiar de către alegătorii.

Nadejdin însuși a spus că echipa sa trebuie să „recaptureze aproximativ 4.500 de semnături din 9.209 care au fost declarate invalide”. Politicianul a adăugat că dacă CEC va refuza să-l înregistreze, va ataca această decizie la Curtea Supremă.

#Nadejdin #CEC #alegeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button