Internaţional

Furtună de zăpadă în Pakistan: Sute de mașini blocate și cel puțin 16 persoane decedate

Cel puţin 16 persoane au murit în maşinile lor din cauza frigului şi mai multe au rămas blocate după o furtună de zăpadă care a acoperit drumurile de acces spre o populară zonă muntoasă din Pakistan, aflată la 65 de kilometri distanţă de Islamabad, transmite sursa.

Peste 100.000 de vehicule cu turişti au intrat vineri în staţiunea muntoasă din Murree, „dintre care peste 1.000 continuă să fie blocaţi aşteptând să fie evacuaţi în cursul serii”, a declarat ministrul de interne pakistanez, Sheikh Rashid Ahmed.

„Între 16 şi 19 persoane au murit în vehiculele lor vineri noapte”, a precizat ministrul Sheikh Rashid Ahmed.

Operaţiunea de salvare continuă, în cazul în care condiţiile meteo permit acest lucru, prin trimiterea de elicoptere pentru a evacua persoanele blocate încă în maşinile lor. La operaţiune participă agenţi de poliţie şi mai multe plutoane de militari care încearcă să degajeze drumurile de zăpadă.

Autorităţile au dispus închiderea drumurilor de acces spre populara destinaţie turistică din Murree, fiind permisă doar intrarea vehiculelor care aduc pături şi provizii.

Mai multe clipuri filmate de turişti arată persoane, care s-au încumetat să-şi părăsească maşinile, înfruntând nămeţii în căutare de adăposturi. Datorită apropierii de capitală, staţiunea Murree este o destinaţie foarte populară pentru turişti în weekend, mai ales iarna când ninsoarea acoperă culmile din zonă.

Potrivit agenţiei meteo, stratul de zăpadă măsoară aproape un metru la Murree, iar temperaturile au scăzut în cursul nopţii de vineri mult sub zero grade.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button