Internaţional

Boris Nadezhdin a intentat un proces la Curtea Supremă a Federației Ruse cerând să-l înregistreze ca candidat la președinție

Politicianul Boris Nadezhdin, nominalizat de partidul Inițiativa Civilă la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, a intentat un proces la Curtea Supremă, contestând decizia Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, care a refuzat să-l înregistreze ca candidat, transmite sursa.

După cum se raportează pe site-ul lui Nadezhdin, cererea a fost depusă pe 16 februarie și a fost acceptată în aceeași zi. Audierea cererii este programată pentru 21 februarie.

„Multe semnături au fost respinse din cauza discrepanțelor dintre datele din pașaportul semnatarului și certificatul Ministerului Afacerilor Interne. Am contactat oameni din toată Rusia pentru a clarifica datele și a le apăra semnăturile. Nu sunt de acord cu refuzul CEC de a mă înregistra, așa că îl contest la Curtea Supremă”, a spus Nadezhdin într-o declarație pe site-ul său.

Pe 8 februarie, Comisia Electorală Centrală a Rusiei a refuzat să-l înregistreze pe Boris Nadezhdin ca candidat la președinție. Comisia Electorală Centrală a verificat 60 de mii de semnături și a declarat invalide 9147 de semnături. Pe 15 februarie, Curtea Supremă a respins două dintre pretențiile lui Nadezhdin – privind procedura de colectare a semnăturilor și verificarea foilor de semnătură.

Boris Nadezhdin este singurul politician care și-a anunțat candidatura la președinția Federației Ruse care se opune invaziei trupelor ruse în Ucraina.

#Nadezhdin #proces #cerere #alegeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button