Economie

Bunuri în valoare de peste 5,3 milioane de lei au fost supuse sub sechestru de ARBI pe parcursul săptămânii trecute

Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a sechestrat pe parcursul săptămânii trecute bunuri în valoare totală de 5,3 milioane de lei.

Potrivit Centrului Național Anticorupție (CNA), sechestru a fost aplicat pe bunuri în baza delegațiilor procurorilor, fiind vorba de cinci capitaluri sociale, două construcții locative și două nelocative, cinci terenuri pentru construcții, un teren agricol și un mijloc de transport.

Totodată, Direcția analitică a finalizat trei analize operaționale, a inițiat altele nouă, 40 sunt în curs de elaborare, iar patru analize strategice sunt în procedură. Direcția legislație a recepționat 45 de proiecte de legi noi pentru expertizare, 20 au fost remise autorilor, iar 16 avize la proiectele de acte normative au fost efectuate.

De asemenea, au fost înregistrate 1 224 materiale în cancelaria Centrului, au fost recepționate 52 de apeluri la Linia națională anticorupție, Direcția educație anticorupție a CNA a desfășurat 3 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție și au fost eliberate 97 de caziere de integritate.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button