Politică

Cale ferată aruncată în aer în Rusia: Un tren care transporta combustibil a deraiat

Un „dispozitiv exploziv” a provocat luni deraierea unui tren de marfă într-o regiune rusă din apropierea Ucrainei, fără a face victime, a spus un responsabil local, în contextul temerilor privind atacuri şi acţiuni de sabotaj ucrainene în Rusia.

“A fost declanşat un dispozitiv exploziv neidentificat, ceea ce a dus la deraierea unui tren de marfă. Nu există victime”, a precizat pe Telegram Aleksandr Bogomaz, guvernatorul regiunii Briansk, de la frontiera cu Ucraina, transmite stirileprotv.ro.

În imagini distribuite pe reţelele de socializare se văd mai multe vagoane cu combustibil răsturnate şi un fum negru în aer.

Conform companiei ruse de căi ferate, incidentul s-a produs la 10:17, ora Moscovei (07:17 GMT). Locomotiva şi şapte vagoane au deraiat, iar locomotiva a luat foc.

Autorităţile ruse spun că regiunea Briansk, care se află la graniţa cu Ucraina şi Belarus, s-a confruntat cu mai multe atacuri ale unor grupuri de sabotori pro-Ucraina în cele 14 luni de la începutul invaziei ruse. Sâmbătă, guvernatorul a spus că patru civili au murit după ce Kievul a bombardat un sat de peste frontieră.

Separat, guvernatorul regiunii Leningrad din Rusia, Aleksandr Drozdenko, a spus că o linie de curent a fost aruncată în aer în cursul nopţii şi că în apropierea altei linii a fost găsit un dispozitiv exploziv, potrivit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

#Cale_ferată #Rusia #Explozie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button