Război în Ucraina

Cantități imense de armament și echipamente, lăsate în urmă de ruși

Contraofensiva ucrainenilor în nord-estul țării, în regiunea Harkov, a fost atât de fulgerătoare și de neașteptată, încât rușii nu au avut timp să organizeze o retragere ordonată.

Pe rețelele sociale încep să apară imagini cu armament greu și echipamente, multe în stare de funcționare sau chiar intacte, lăsate în urmă de armata rusă în retragere, transmite sursa.

Informații despre retragerea haotică a rușilor apăruseră încă de zilele trecute. Un expert militar ucrainean chiar s-a declarat surprins de „cât de prost s-au retras rușii” din Harkov, explicând că această manevră face parte din arta războiului.

„Am fost surprinși cât de prost s-au retras rușii. Retragerea face parte din arta războiului. Când ne-am retras noi, ne-am asigurat că le provocăm pierderi pe măsură ce avansează și am făcut în așa fel încât să ne asigurăm că pot avansa doar 1, 2, 3 kilometri”, a declarat Serhii Kuzan, expert militar la Centrul de Securitate și Cooperare al Ucrainei.

„Erau atât de siguri pe ei, încât nu și-au pregătit deloc apărarea”, a mai subliniat el. Rețelele sociale au început să se umple cu imagini înfățișând armament greu, inclusiv tancuri și obuziere, și echipamente în stare bună de funcționare sau chiar nou-nouțe, „în cutie”, lăsate în urmă de ruși.

Ucraina a recucerit aproximativ 3.000 de kilometri de teritoriu în timpul contraofensivei din septembrie, a anunțat comandantul armatei ucrainene, spunând că trupele sale au ajuns la 50 de kilometri de granița cu Rusia în regiunea Harkov.

Președintele Vladimir Zelenski a spus că armata rusă face o „alegere bună” fugind din fața contraofensivei Ucrainei în nord-estul și sudul țării.

#război #Ucraina #Harkov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button