Internaţional

„Capacitatea medicală este insuficientă pentru a salva vieți”. Nagorno-Karabah a raportat 290 de răniți într-o explozie la un depozit de combustibil și a cerut ajutor

În urma exploziei într-un depozit de gaze din apropierea autostrăzii Stepanakert-Askeran din Nagorno-Karabakh (Artsakh), conform ultimelor date, 20 de persoane au fost ucise, transmite Interfax, citând Ministerul Sănătăţii al republicii nerecunoscute, transmite sursa.

290 de victime au fost duse la unități medicale, a spus Ministerul Sănătății, adăugând că „zeci de persoane sunt în stare extrem de gravă”.

De asemenea, Ministerul Sănătății din Nagorno-Karabah a declarat că sunt mulți care „au ars și nu există date” și sunt enumerați ca dispăruți. Câte astfel de persoane nu sunt specificate.

Avocatul poporului pentru drepturile omului din republica nerecunoscută, Gegham Stepanyan, a scris târziu în seara zilei de 25 septembrie că „capacitățile medicale din Nagorno-Karabah sunt insuficiente pentru a salva vieți și este urgent necesară utilizarea ambulanței aeriene”.

Ministerul Sănătății din Armenia, la rândul său, a raportat că o echipă de medici cu echipamentul medical și medicamentele necesare a zburat cu elicopterul la Stepanakert pentru a oferi asistență victimelor exploziei.

Medicii din contingentul rus de menținere a păcii oferă, de asemenea, asistență victimelor, a raportat Interfax, citând canalul neoficial Telegram al forțelor de menținere a păcii.

În seara zilei de 25 septembrie s-a produs o explozie într-un depozit de gaze din apropierea autostrăzii Stepanakert-Askeran din Nagorno-Karabakh.

Membrul parlamentului republicii autoproclamate Metaxe Hakobyan a declarat că depozitul de gaze unde a avut loc explozia a furnizat combustibil persoanelor care călătoreau în Armenia.

La 19 septembrie, Azerbaidjan a anunțat „măsuri locale anti-terorism” în Nagorno-Karabah cu scopul de a „restabili ordinea constituțională” și a început să bombardeze teritoriul republicii nerecunoscute. A doua zi, s-a ajuns la un acord privind încetarea focului – una dintre condițiile acestuia a fost dezarmarea armatei din Nagorno-Karabah și retragerea armatei armene din republica nerecunoscută.

#Nagorno-Karabakh #Azerbaidjan #depozit_de_combustibil #explozie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button