Politică

Care este reacția Partidului Șor în dosarul privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții formațiunii politice în Găgăuzia

Partidul Șor susține că interceptările unor activiști din Găgăuzia, care ar lucra pentru candidatul fracțiunii la funcția de bașcan, sunt false, trucate intenționat, pentru a denigra candidatul, care a obținut cele mai multe voturi în primul tur de scrutin, relatează sursa.

„Condamnăm ferm acest scenariu ilegal de atac abuziv la adresa echipei noastre din Găgăuzia, cu scopul de a păta imaginea candidatului cu cele mai mari șanse de a obține funcția de bașcan al Găgăuziei, au scriu membrii Șor, într-un comunicat de presă.

TV8.md amintește că ieri, 7 mai, au avut loc mai multe acțiuni de urmărire penală în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor de către reprezentanții formațiunii politice Șor, pentru a-i determina pe oameni să voteze un concurent electoral la alegerile din UTA Găgăuzia. 

Potrivit materialelor acumulate și a rezultatelor investigațiilor operate pe caz, s-a constatat că, în perioada martie – prezent, concurentul electoral vizat în prezenta cauză, precum și grupul său de inițiativă, ar fi acceptat cu bună ştiinţă mijloace financiare din partea unui grup criminal organizat, care ar fi fost și sunt utilizate pentru remunerarea ilicită a activiștilor implicați în campania electorală de alegere a bașcanului UTA Găgăuzia, precum și pentru determinarea alegătorilor să voteze pentru candidatul formațiunii. 

Pentru convingerea unui număr de 30 de alegători ca să candidatura partidului ȘOR la alegerile din Găgăuzia, fiecare activist era remunerat cu 15 000 lei. 

„În scopul documentării acțiunilor ilegale ale persoanelor implicate, au fost autorizate o serie de măsuri speciale de investigații în cadrul cărora a fost stabilit că, reprezentanții staff-ului electoral al candidatei partidului ȘOR ar fi comis încălcări ale legislației electorale precum: transportarea organizată contra plată a alegătorilor la secțiile de votare, plasarea afișajului electoral în locuri nepermise, dar și acceptarea unor mijloace băneşti despre care se presupune că au fost primite de la grupul criminal organizat şi nu au fost declarate la CEC”, se menționează în comunicatul emis de CNA.

Potrivit CNA, în baza materialelor prezentate de către angajaţii INI, au fost autorizate percheziţii la domicilii, auto și oficiile formațiunii Comrat şi Vulcăneşti care au vizat 10 persoane. În urma acestora, au fost ridicate liste și înscrisuri cu informații despre persoane și mijloacele financiare achitate, numerar, telefoane mobile și alți purtători de informații.

Totuși, CNA nu a confirmat nici infirmat reținerea șefilor Organizațiilor Teritoriale din Găgăuzia și a conducerii staffului electoral al candidatului Partidului Șor, Evghenia Guțul, despre care a anunțat anterior Partidul Șor.

#Gagauzia #alegeri #corupție

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button