Război în Ucraina

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat începerea plăților în numerar către cei mobilizați. Mărimea lor depinde de rang

Ministerul rus al Apărării a emis clarificări cu privire la procedura și condițiile de plată pentru soldații mobilizați care luptă în Ucraina. Potrivit reprezentantului blocului financiar al departamentului, Serghei Mikischenko, plățile către personalul militar pentru luna octombrie vor începe să fie transferate din 8 noiembrie.

Potrivit lui Mikischenko, suma minimă de plată pe care o va primi o persoană mobilizată va fi de 195.000 de ruble. Se compune din:

  • plata socială lunară, care a fost stabilită de președintele Rusiei, este de 158 mii de ruble
  • indemnizație lunară, care depinde de gradul militarului și de vechimea în muncă. Această parte a plății va fi supusă impozitului pe venit.
  • indemnizații lunare, de exemplu, pentru condiții speciale de serviciu militar și pentru realizări deosebite, care pot fi stabilite suplimentar.

Banii vor fi virați în contul de decontare al persoanei mobilizate în perioada 10-20 a fiecărei luni pentru luna anterioară de serviciu militar. La cererea unui militar, alocația bănească poate fi transferată rudelor acestuia. Pentru a face acest lucru, trebuie să emiteți o procură sau un card suplimentar în contul curent.

Reprezentantul departamentului a menționat că în octombrie nu toți militarii, ci cei care au servit o lună întreagă, vor primi suma minimă de 195 de mii de ruble. „Dacă un militar a servit nu 31 de zile, ci, de exemplu, 20 de zile, atunci valoarea indemnizației monetare acumulate va fi mai mică, proporțional cu perioada servită în octombrie”, a spus Mikischenko.

După începerea mobilizării în Rusia, au fost primite informații contradictorii de la reprezentanții birourilor militare de înregistrare și înrolare și ale autorităților regionale cu privire la valoarea plăților către cei chemați la război. Cei mobilizați înșiși s-au plâns că nu au primit niciodată banii promis. Astfel, la începutul lunii noiembrie, au existat rapoarte despre un protest în masă în regiunea Ulyanovsk, care a fost organizat de mobilizați din Ciuvasia din cauza lipsei plăților promise.

#mobilizați #banii #război #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button