Internaţional

Catastrofa feroviară din India. Operațiunile de salvare, încheiate: Care e bilanțul victimelor

Autoritățile indiene au anunțat, sâmbătă seară, că operațiunile de salvare a victimelor accidentului feroviar din districtul Balasore din Odisha, în care au fost implicate două trenuri de pasageri și un tren de marfă, s-au încheiat, informează AFP, BBC și cotidianul indian Dainik Jagran și Libertatea.

Potrivit rapoartelor oficiale, după ce toate cadavrele şi pasagerii răniţi au fost evacuaţi de la locul accidentului, bilanțul este: 288 de persoane de persoane decedate și 1.000 au fost rănite, unele fiind în stare gravă la spital. Departamentul de Sănătate Odisha a anunțat că, până în prezent au fost internați în spitale 1.175 de pacienți, dintre care 793 de persoane au fost externate. Dintre cei 382 de oameni care rămân în spital, doi sunt în stare critică. Este însă de așteptat ca bilanţul morţilor să crească până la 380, potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha.

Premierul Modi promite că nu-i va „cruța” pe vinovați 

Premierul indian Narendra Modi, care a vizitat locul accidentului, apoi s-a deplasat la Spitalul Baleshwar Sadar și Colegiul Medical Cuttack SCB, a promis că nu-i va cruța pe cei vinovați. „Este un incident dureros. Guvernul nu va lăsa nicio piatra neîntoarsă pentru sănătatea celor care au fost răniți. Nicio persoană responsabilă de accident nu va fi cruţată. Cei găsiți vinovați vor fi aspru pedepsiți”, a declarat Narendra Modi.

Amitabh Sharma, directorul executiv al Consiliului Feroviar pentru Publicarea Informațiilor, a declarat că, după catastrofa feroviară, 58 de trenuri au fost anulate, iar alte 81 au fost deviate. De asemenea, 10 trenuri au fost oprite „din scurt”.  

Potrivit raportului preliminar din anchetă, accidentul a fost rezultatul unei defecțiuni la sistemul de semnalizare, a declarat KS Anand, ofițer șef de relații publice al Căilor Ferate de Sud-Est. Trenul expres care circula pe ruta de la Bangalore la Howrah s-a ciocnit, vineri, 2 iunie, cu Coromandel Express, care circula de la Kolkata la Chennai, după ce prima garnitură a deraiat și mai multe vagoane au ajuns pe cealaltă linie de cale ferată. 

În gravul incident a fost implicat și un tren de marfă, care era garat în apropiere. În cele două trenuri de pasageri care au intrat în coliziune, vineri, în India, erau aproximativ 2.300 de pasageri.

#India #catastrofa_feroviară #salvare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button