Societate

Câți copii au fost vaccinați împotriva virusului COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul Sănătății informează că 3.387 de copii cu vârsta de peste 12 ani s-au imunizat cu prima doză, de vaccin de la începutul campaniei de vaccinare a minorilor. Sursă.

Totodată, 1.572 de copii au schema completă de imunizare împotriva COVID-19, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md. 

Ministerul mai informează că numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor a scăzut pe parcursul săptămânii trecute cu peste 18%, de la 625 de copii, în săptămâna 46, la 511 copii, în săptămâna 47. Procesul de imunizare a copiilor cu vârsta de peste 12 ani a început pe data de 18 noiembrie.

Precizăm că acoperirea națională de vaccinare cu o doză de ser constituie peste 28%, cu schemă completă – peste 27%.

„Menționăm că procesul de vaccinare se menține la același nivel (+2%) ca săptămâna trecută, dar înregistrează o rată negativă cu peste 30% comparativ cu luna precedentă. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în mun. Chișinău – 40%, Soroca – 30% și Dubăsari 28%. Cea mai redusă acoperire vaccinală se atestă în UTA Găgăuzia – 17%, Sângerei -18% și Leova -19%”, raportează Ministerul Sănătății.

Până în prezent au fost omologate 1.589 de certificate de vaccinare emise peste hotare.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button