Război în Ucraina

Ce informații despre mobilizare și recruți se ascund în Rusia – mass-media

Ministerul Apărării al țării agresoare ruse a publicat și a retras imediat de pe site-ul său un raport al adjunctului șefului Statului Major General privind mobilizarea. Rusia are probleme cu armele și cu motivarea recruților, lipsa acestora fiind pusă pe seama “presiunii din partea comunității bloggerilor”, relatează ediția Telegram a publicației Important Stories.

Potrivit unui raport al lui Evgheni Burdinski, șeful departamentului de mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, armata rusă are probleme cu aprovizionarea cu arme și echipamente. Corporațiile de stat și companiile private ajută la furnizarea de echipamente.

Armata ar fi alcătuit o bază de date cu 31,6 milioane de persoane, dintre care 2,9 milioane au vârsta de recrutare. Regimul de la Kremlin colectează, de asemenea, numerele de telefon și adresele de e-mail ale recruților militari.

Guvernului i-au fost alocate 5 miliarde de ruble pentru a-i “stimula” pe angajații birourilor de înregistrare și înrolare militară să muncească mai mult la mobilizare și înrolare.

După cum a relatat Important Stories, în 2023, Statul Major General intenționează să creeze o nouă armată generală și o forță aeriană, un corp de armată, cinci divizii, 26 de brigăzi și să formeze zona navală Azov în partea ocupată a Ucrainei.

15 octombrie 2022 Comandantul Forțelor Unite ale AFU, Serghei Naev, a declarat că resursa de mobilizare pregătită a țării agresoare Rusia este de până la 2 milioane de oameni. În total, resursa de mobilizare este de aproximativ 29 de milioane de persoane.

Pe 24 martie, Bloomberg a relatat că Rusia intenționează să recruteze încă 400.000 de militari prin contract după ce ofensiva sa în Ucraina va eșua. Acest lucru vine pe fondul pierderilor uriașe din armata de ocupație rusă, care se apropie deja de 209.000.

La 2 iunie 2023, Margo Grosberg, colonel și comandant al Centrului estonian de informații în domeniul apărării, a declarat că există posibilitatea ca un nou val de mobilizare să fie anunțat în Rusia.

#mobilizare #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button