Politică

Ceban – nemulțumit de noul tarif la apă: Decizia ANRE este una păguboasă pentru „Apă-Canal Chișinău”

Locuitorii Capitalei vor achita mai mult pentru serviciile de apă și canalizare. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Astfel, prețul pentru apă, pentru consumatorii casnici, va ajunge la 11,12 lei. Cresc și tarifele pentru serviciile de canalizare și epurare a apelor uzat. Consumatorii casnici vor plăti 4,18 lei pentru metrul cub.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, se arată nemulțumit de noile tarife și spune că „decizia ANRE nu soluționează problema existentă și este una păguboasă pentru Întreprinderea Apă-Canal Chișinău”.

„Aprobarea noului tarif a fost făcută în baza unei metodologii defectuoase, lucru confirmat chiar de specialiști. O metodologie care ar duce la falimentul operatorilor. În prezent, juriștii analizează, iar decizia luată o vom comunica. Cert este, chiar și cu aceste schimbări, deficitul „Apă-Canal Chișinău”, cu toate optimizările posibile făcute, ajunge la 300 de milioane de lei pentru anul 2023. Facturile foarte mari la toate serviciile care au fost majorate de câteva ori, pur și simplu, nu permit dezvoltarea întreprinderii, dar favorează acumularea de datorii”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Economistul de la Apă Canal, Denis Cîșlari, declara marți pentru BANI.MD că tariful aprobat de ANRE nu va acoperi integral costurile pentru energia electrică.

 „Noi am solicitat un tarif mediu de 19,18 lei, pentru a ne putea acoperi cheltuielile pentru energia electrică”.

#tarif la apă #Ceban #ANRE #Apă-Canal

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button