Internaţional

Cele mai mari dezastre naturale din 2021 au provocat daune în valoare de 170 de miliarde de dolari

Se crede că creșterea numărului dezastrelor naturale are loc din cauza consecințelor schimbărilor climatice antropice. Sursă.

Cele mai mari zece dezastre naturale din acest an au provocat daune de peste 170 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cu 20 de miliarde de dolari mai mult decât în 2020. Despre acest lucru a anunțat Times of Israel. 

În fiecare an, organizația caritabilă britanică Christian Aid calculează prețul dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile, incendiile și arșița, în conformitate cu cerințele de asigurare și anunță rezultatele. 

Christian Aid a spus că tendința ascendentă este reflectată de efectele schimbărilor climatice și a adăugat că cele mai mari zece dezastre au luat viața a cel puțin 1.075 de persoane și au dus la mutarea a 1,3 milioane de oameni. 

Cel mai scump dezastru natural în 2021 a fost uraganul Ida, care a lovit estul Statelor Unite și a provocat daune în valoare de aproximativ 65 de miliarde de dolari. Începând în Louisiana la sfârșitul lunii august, el s-a îndreptat spre nord și a provocat inundații pe arii extinse în și în jurul orașului New York. 

Următoarele pe listă au fost inundațiile mortale din Germania și Belgia din iulie, cu pierderi de 43 de miliarde de dolari. 

Răcirea bruscă și furtuna din Texas, care a distrus sistemul energetic al unui stat imens, au costat 23 de miliarde de dolari, urmate de inundațiile în provincia chineză Henan în iulie, care au costat aproximativ 17,6 miliarde de dolari. 

Alte dezastre care au costat câteva miliarde de dolari sunt inundațiile din Canada, înghețurile de la sfârșitul primăverii din Franța care au afectat viile și ciclonul din India și Bangladesh în luna mai.

În raport se menționează că evaluarea acoperă în principal dezastrele din țările bogate, unde infrastructura este mai bine asigurată și că pierderile financiare ale țărilor sărace de cele mai multe ori nu pot fi calculate.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button