Internaţional

Cele mai mari exerciții cibernetice ale NATO au început în Estonia, Ucraina participă pentru prima dată

Exercițiul Locked Shields 2024, cel mai mare exercițiu de securitate cibernetică din lume, a început la Tallinn pe 24 aprilie sub auspiciile Centrului de excelență al apărării cibernetice NATO (CCDCOE), transmite sursa.

Acest lucru, după cum scrie European Pravda, este menționat în mesajul CCDCOE.

Peste 4.000 de experți din peste 40 de țări participă la exercițiul Locked Shields 2024, în special reprezentanți din Ucraina s-au alăturat pentru prima dată.

În timpul exercițiului, echipele de răspuns rapid – echipele „Albastre” – trebuie să protejeze starea fictivă a Beryliei de atacurile cibernetice complexe planificate de agresorii din echipele „Roșii”.

„Simulând condiții de criză intensă, aceste echipe aplică strategii naționale și lucrează îndeaproape cu aliații internaționali pentru a dezvolta răspunsuri eficiente”, a spus CCDCOE într-un comunicat de presă.

În paralel, membrii Locked Shields primesc instruire în tactici juridice, strategice și de comunicare și coordonare la toate nivelurile de comandă, pregătindu-i pentru complexitatea războiului cibernetic modern.

La sfârșitul exercițiului, este de așteptat să fie stabilită echipa câștigătoare. Anul trecut au fost reprezentanți ai Suediei și Islandei.

Să reamintim că Ucraina a aderat la centrul cibernetic NATO în martie 2022, în ciuda blocării acestui pas de către Ungaria în trecut.

#Estonia #Ucraina #NATO

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button