Societate

Cererile de cazier vor putea fi depuse și achitate prin intermediul terminalelor de plată

Cetățenii vor putea depune și achita cereri de cazier contravențional prin intermediul terminalelor de plată. Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Interne, transmite sursa.

Într-un comunicat remis presei, instituția informează că a fost solicitată posibilitatea depunerii cererii pentru toate tipurile de cazier contravenţional prin intermediul terminalelor de plată, cu asigurarea posibilității completării de către cetățeni a câmpurilor obligatorii precum, numărul de înmatriculare a unităţii de transport, cantitatea plăcilor de înmatriculare pierdute/sustrase, perioada pentru certificatele cu privire la accidentele rutiere.

„Urmare a colaborării Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI cu o companie care gestionează o rețea de terminale multifuncționale de plată, începând cu data de 28 ianuarie 2022, este posibilă atât depunerea automatizată a cererii, cât şi achitarea acesteia în toate terminalele de plată din Republica Moldova. Astfel, cetățenii vor putea beneficia de serviciile publice prestate de către Ministerul Afacerilor Interne mai rapid și mai ușor”, precizează MAI.

Anterior, cetățenii erau nevoiți să meargă la sediul Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI sau la Inspectoratele de Poliție raionale, pentru a depune o cerere în scris, la care se anexa bonul de plată, și să se apropie următoarea zi pentru ridicarea certificatului solicitat.

#cereri_de_cazier #terminale_de_plată #MAI

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button