Război în Ucraina

Cetățean din Mariupol, către moldoveni: „Nu vă lăsați duși de nas. Niciun ban nu va spăla sângele străin”. La ce s-a referit

Mihail este un cetățean din Mariupol, Ucraina. Acum, se află în siguranță în Republica Moldova, dar își amintește cu durere de bombardamente, de cei care au murit sub atacul rachetelor. Are un îndemn pentru moldoveni, în special pentru participanții la protestul organizat de Partidul Șor, să nu iasă în stradă pentru a cere un alt președinte, pentru bani, deoarece în opinia lui, problemele moldovenilor nu se compară cu cele ale ucrainenilor, care „dorm în stradă sub rachete”, transmite sursa.

„Iată ceea ce se întâmplă aici la voi, la noi s-a întâmplat în anul 2014 și vecinul meu mai tânăr ca mine cu 10 ani, tot așa stătea. La noi au decedat până la o sută de mii, în Mariupol, acestea sunt informații preliminare de la morgi. Sub bombardamente a fost mama mea, sub bombardamente a fost fiica mea. Eu am avut noroc, familia mea e în viață”, a povestit bărbatul.

Acesta consideră că în Republica Moldova „va fi și mai rău” dacă va fi schimbat președintele, referindu–se la protestatari care cer o nouă guvernare și un nou lider de stat.

„Eu înțeleg că veți avea o iarnă grea din cauza gazului, dar asta nu-i la fel cu a dormi pe stradă sub rachete. Rusia nu vă va da gaz gratis, ce poate să vă dea e război. De asta, președintele actual, poate el nu vă este comod tuturor, poate unii chiar nu au unde trăi sau achita facturile, dar dacă îl veți schimba cu alții, la voi va fi și mai rău. Nu dă doamne”, a menționat Mihail.

„Și mă mai gândesc că armata ucraineană o va opri pe Rusia. Despre asta totul arată…Asta e tot ce am dorit să vă spun, este adevărat. Foarte multă lume a decedat, a ars. Este dureros să citești când o mamă de 25 de ani cu copilul în brațe, au ars de vii, împreună cu bunica lor. Sunt o mulțime de lucruri îngrozitoare acolo, eu doar vă spun că la noi totul s-a început de la o situație similară, ca și aici”, a mai relatat el.

Acesta a îndemnat moldovenii să nu se lase mințiți și le-a dorit pace.

„Iată așa, merg și vor să facă bani, bani vor să facă. Urez poporului vostru pace și eu cred că Ucraina va învinge și nu vă lăsați duși de nas. Niciun ban nu va spăla sângele străin și moartea străină”, a spus bărbatul.

#cetățean_din_Mariupol #moldoveni #Rusia #Guvern

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button