Război în Ucraina

Chișinăul instituie control asupra liderilor separatiști de la Tiraspol

Liderii separatiști de la Tiraspol vor fi obligați să notifice autoritățile de la Chișinău despre deplasările de serviciu în străinătate pe care ar urma să le efectueze.

Un mecanism de notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova a fost pus în aplicare la data de 1 august de către autoritățile moldovenești, transmite sursa.

„Confirmăm punerea în aplicare, începând cu data de 1 august 2022 a mecanismului de notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău.

Mecanismul este provizoriu și implementat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova”, a declarat pentru Deschide.MD ofițerul de presă al Biroului Politici de Reintegrare, Mariana Sarî.

Potrivit sursei citate, mecanismul vizează „doar persoanele cu poziții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană ce efectuează călătorii peste hotarele țării în pretinse scopuri de serviciu”.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate.

Mecanismul dat nu vizează sub nici-o formă libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și mun.Bender decât cele enunțate supra”, precizează reprezentantul BPR.

#Chișinău #Transnistria #Tiraspol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button