PoliticăRăzboi în Ucraina

Cifra rușilor intrați în Georgia, de la începutul mobilizării. Acolo sunt și refugiați ucraineni. Incidente între ei?

De la începutul mobilizării parțiale în Rusia, 700.000 de ruși au intrat în Georgia, adică aproape 0,50 din populația acestei țări, dacă ne referim la ultimele date din decembrie 2017 care indicau peste 144 de milioane de oameni, excluzând Crimeea. În aceeași țară, sunt 30 de mii de refugiați ucraineni. Cifrele au fost oferite de președinta georgiană, Salome Zurabishvili, transmite sursa.

„Peste 700.000 de ruși au trecut granița în Georgia, unii, aproximativ 600.000, au plecat în alte țări, de exemplu, în vecina noastră Armenia, Turcia și alte țări europene. Aproximativ 100.000 de ruși au rămas [în Georgia]”, a spus președinta georgiană, Salome Zurabishvili, la Radio France.

Salome Zurabishvili a menționat că în țară sunt și aproximativ 30.000 de refugiați ucraineni. Unii dintre ei, „când situația a devenit mai calmă”, s-au întors la Kiev, apoi s-au întors în Georgia.

Ea a mai spus că nu au existat „incidente grave” în Georgia din cauza sosirii în masă a rușilor – maxim „încăierări verbale”. „Acei ruși care au venit în Georgia și au rămas aici sunt oameni care nu vor să împartă soarta Rusiei lui Putin în război, nu vor să fie mobilizați”.

La începutul lunii octombrie, surse Forbes Rusia din administrația prezidențială au declarat că între 600.000 și 1 milion de persoane au părăsit Rusia de la începutul mobilizării.

Totodată, în urmă cu o săptămână, FSB a publicat statistici privind plecarea rușilor în străinătate din iulie până în septembrie 2022. Potrivit oficialilor de securitate, în total, din iulie până în septembrie, rușii au călătorit în străinătate de aproape 10 milioane de ori (se vorbește de numărul de călătorii în general, și nu de numărul de persoane). Aproape 70% din toate călătoriile au fost în Abhazia, Turcia, Kazahstan, Georgia și Finlanda.

#Georgia #rușii #ucraineni #cifrele #mobilizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button