Societate

Circa 10 000 de laptopuri, achiziționate de Ministerul Educației și Cercetării, vor fi distribuite în instituțiile de învățământ din țară

Cele circa 10 000 de laptopuri achiziționate în primăvara acestui an de Ministerul Educației și Cercetării în scopul asigurării accesului elevilor la învățământul la distanță vor putea fi redistribuite în instituțiile de învățământ general pentru a fi utilizate în procesul educațional. Guvernul a transmis ieri laptopurile din proprietatea statului în proprietatea unităților administrativ-teritoriale. Sursă.

Anterior aceste laptopuri au fost repartizate consiliilor raionale/municipale cu dreptul de folosință, fiind utilizate exclusiv pentru elevii care aveau nevoie de un dispozitiv pentru a se conecta la orele desfășurate online. Atunci acest lot de tehnică a acoperit integral necesitățile elevilor din ciclul gimnazial și liceal.

Drept urmare a aprobării Hotărârii privind transmiterea acestor bunuri, destinația laptopurilor va putea fi schimbată în conformitate cu noile necesități educaționale în instituțiile de învățământ.

Achiziția acestor 10 000 de laptopuri a fost realizată de MEC ca răspuns la situația pandemică creată de virusul Covid-19 și a fost finanțată de Banca Mondială.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button