Societate

CNESP a adoptat noi măsuri privind organizarea și participarea la evenimente private și publice

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a adoptat noi reguli cu privire la organizarea evenimentelor private și participarea cetățenilor la Târgurile de Crăciun. Noile reguli au fost stabilite în cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița. Sursă.

Astfel, hotărârea prevede ca accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021-15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

De asemenea, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în toată țara.

Pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului (cu excepția copiilor până la 12 ani), iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19.

Totodată, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate. Rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button