Politică

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare cere demisia guvernului Gavrilița

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) cere demisia guvernului condus de Natalia Gavrilița.

CUB susține că actualul executiv a reușit să irosească rapid și iresponsabil o șansă excelentă de a face ordine în justiție, punându-și în slujba sa corupții din sistem, transmite sursa.

„Nu mai avem nici o îndoială – mandatul deținut azi de Primul Ministru Natalia Gavriliță este epuizat. Actualul guvern a reușit să irosească rapid și iresponsabil o șansă excelentă de a face ordine în justiție, punându-și în slujba sa corupții din sistem. Timp de mai bine de un an a flirtat cu marii monopoliști, ignorând nevoia de liberalizare și de condiții egale cerută de sectorul privat. A ascuns date prețioase privitor la contractele din energie, blocând, în tot această perioadă, nevoia diversificării rapide a pieței energetice, contrar interesului național. Importante reforme anunțate în educație, sănătate, securitate și apărare, au generat mai multe controverse și dezbinare în loc să unească societatea educată, sub răspunderea directă a oficialilor implicați”, se arată într-un comunicat al Coaliției.

În acest sens, CUB este de părere că „e timpul ca acest guvern să fie schimbat”.

„Orice clipă irosită pentru a salva actualul guvern nu face decât să prelungească agonia sa. Constatăm că guvernul condus de Primul Ministru Natalia Gavriliță va lăsa după sine o economie devastată, o societate dezbinată și o bază solidă de probe pentru care unii dintre miniștrii săi vor răspunde în fața legii. Uriașa legitimitate cu care acest guvern a fost investit în iulie 2021 este compromisă”, se mai arată în comunicat.

Coaliția mai consideră că înlocuirea unor membri ai guvernului nu va oferi garanțiile așteptate de cetățeni, iată de ce este nevoie de schimbarea întregii guvernări.

„Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) consideră necesară, dar insuficientă, schimbarea fără întârziere a guvernului. Calitatea sa contează, la fel ca experiența, determinarea și capacitatea sa de a face față crizelor din Republica Moldova. Înlocuirea sa în pripă cu alți anonimi sau incompetenți, virusați de influențele lui Filat, Leancă sau Plahotniuc, nu va oferi garanțiile așteptate de la o guvernare eficientă cu aspirații europene. Acesta este riscul pe care Republica Moldova nu și-l putem permite”, conchide CUB.

#CUB #Gavrilița #demisia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button