Internaţional

Compania americană Pfizer declară că pastila anti-COVID are o eficacitate de aproape 90%

Pfizer a transmis că ultimul test al pastilei anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron.

Luna trecută, producătorul american de medicamente a declarat că pilula a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor în comparație cu placebo, pe baza rezultatelor intermediare obținute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marți includ încă 1.000 de persoane.

În cadrul studiului, nimeni din cei care au primit tratamentul Pfizer nu a murit, comparativ cu 12 decese în rândul celor care au primit placebo.

Pastilele Pfizer se iau împreună cu ritonavirul, un antiviral mai vechi, la fiecare 12 ore, timp de cinci zile, începând la scurt timp după debutul simptomelor. Dacă va fi autorizat, tratamentul va fi vândut sub numele de Paxlovid.

„Este un rezultat uimitor”

Pfizer a publicat, de asemenea, primele date ale unui al doilea studiu clinic care arată că tratamentul a redus spitalizările cu aproximativ 70% la aproximativ 600 de adulți cu risc standard, notează AlephNews.

„Este un rezultat uimitor”, a declarat Mikael Dolsten, directorul științific al Pfizer, într-un interviu. „Vorbim despre un număr uluitor de vieți salvate și de spitalizări prevenite. Și, bineînțeles, dacă desfășurăm acest lucru rapid după infectare, este posibil să reducem dramatic transmiterea”.

Dolsten a declarat că așteaptă în curând autorizația pentru utilizarea la persoanele cu risc ridicat din partea US Food and Drug Administration și a altor agenții de reglementare. El nu crede că va fi nevoie de o reuniune a comitetului consultativ al FDA.

„Suntem în dialoguri de reglementare foarte avansate atât cu Europa, cât și cu Marea Britanie și discutăm cu majoritatea agențiilor de reglementare importante la nivel global”, a spus Dolsten.

În prezent, nu există tratamente antivirale orale pentru COVID-19 autorizate în SUA.

Compania a declarat că poate avea 180.000 de tratamente gata de livrare în acest an și intenționează să producă cel puțin 80 de milioane în plus în 2022.

Dolsten a declarat că Pfizer caută să extindă această producție și mai mult, deoarece noile variante, precum Omicron, ar putea crește substanțial nevoia de antivirale. Vaccinurile actuale par să fie mai puțin eficiente în prevenirea infecției cu Omicron.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button