Politică

Condamnat la Tiraspol pentru critica războiului: Chișinăul cere explicații

Biroul politici de reintegrare i-a cerut administraţiei transnistrene să-l elibereze pe Victor Pleşcanov, locuitor al regiunii condamnat pentru „incitare la extremism”.

Potrivit Infotag, acest lucru se precizează într-un mesaj al Biroului politici de reintegrare, transmite sursa.

„Condamnăm ferm acţiunile inumane şi ilegale ale Tiraspolului, care sunt contrare nu numai spiritului legii, ci şi bunului simţ”, a spus Biroul de reintegrare într-un comentariu.

Potrivit mesajului, instituţia a făcut deja apel la reprezentantul politic al Tiraspolului în procesul de negocieri, Vitali Ignatiev, cu solicitarea de a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale lui Pleşcanov, eliberarea acestuia din arest şi transferarea materialelor cazului către organele de drept din Republica Moldova.

Biroul politici de reintegrare nu a primit încă un răspuns la această solicitare.

Cu o zi înainte, Asociaţia pentru Drepturile Omului Promo-LEX a relatat că o instanţă de la Tiraspol l-a condamnat pe un locuitor al oraşului, în vârstă de 58 de ani, la trei ani şi două luni de închisoare în temeiul unui articol referitor la „apelurile publice la extremism” prin Internet.

Pleşcanov nu avea un loc de muncă permanent, dar şi-a promovat activ opiniile în sprijinul Ucrainei pe reţelele de socializare, fără a fi membru al vreunei organizaţii politice.

#Tiraspol #cenzură #război #dictatură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button