Societate

Conducerea țării, mesaje de condoleanțe după decesul lui Ion Druță: A fost mesagerul Moldovei în lume

Președinta Maia Sandu a transmis condoleanțe familiei lui Ion Druță, cititorilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe scriitor, transmite sursa.

„Ion Druță a fost mesagerul Moldovei în lume, atunci când limba și cultura noastră erau prigonite la ele acasă. A luptat pentru limbă și alfabet încă din anii ’60. A descris satul moldovenesc, satul drag inimilor noastre, ca nimeni altul. Ion Druță a adus prin cărțile sale multă dragoste pentru valorile morale ale neamului nostru, pentru viața și munca țăranilor, pentru limba noastră vie și bogată. Îl vom reciti cu drag și îi vom privi spectacolele cu multă emoție și de azi înainte. Condoleanțe familiei lui Ion Druță, condoleanțe cititorilor și tuturor celor care l-au cunoscut”, a scris șefa statului pe Facebook.

La fel, cu un mesaj de condoleanțe a venit și președintele Parlamentului, Igor Grosu:

În această dimineață am aflat cu tristețe că a decedat scriitorul Ion Druță. Domnul Druță va rămâne în memoria noastră ca autorul volumelor „Frunze de dor”, „Povara bunătății noastre”, „Clopotnița” sau Horodiște. De asemenea, este autorul a zeci de piese montate, chiar în această sâmbătă, avem ocazia să oferim un omagiu prin a merge la spectacolul „Frunze de dor” la Teatru Național Mihai Eminescu.

Adresez sincere condoleanțe familiei, rudelor și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Ion Druță.

Marele scriitor Ion Druță va fi decorat post-mortem de Asociația Obștească „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Anunțul a fost făcut pe pagina o oficială a Asociației.

„Cu această ocazie, anunțăm că, prin Decizia asociației, președintele Andrei Batereanu, a semnat un ordin, în data de 28.09.2023, prin carele Scriitorul a fost decorat Post-mortem cu Ordinul Insigna Ștefan cel Mare și Sfânt seria Aur „30 de Ani”, care urmează să ajungă la familia acestuia”, se arată în declarația Asociației.

Amintim că scriitorul Ion Druță a decedat azi-dimineață, la ora 10:00, la Moscova. Acesta avea 95 de ani.

#Ion_Druță #deces #mesaje_de_condoleanțe

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button