Societate

Trei bărbați au încercat să treacă Prutul cu 700.000 de țigări: Cu ce sentințe s-au ales

Cei trei bărbați de 23, 46 și 52 de ani, din Cahul, care în iunie 2022 ar fi încercat să treacă ilegal cu barca gonflabilă peste Prut aproape 700.000 de țigări, au fost condamnați. Deși procurorii PCCOCS au solicitat o pedeapsă mai aspră – de cinci ani pentru organizator și șoferul microbuzului și de patru ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tânărul membru al grupului, Judecătoria Cahul i-a condamnat însă cu suspendarea executării pedepsei pe un termen condiționat de trei ani, pentru toți trei, notează sursa.

Prin urmare, procurorii vor contesta hotărârea la Curtea de Apel Cahul.

Costul estimativ al capturii pe piața neagră din România ar valora 1.600.000 de lei. Tentativa de contrabandă a avut loc în noaptea dinspre 29 spre 30 iunie 2022. Schema însă a fost deconspirată în flagrant, în timp ce cei trei descărcau cutiile cu țigări, după ce au umflat barca și urmau să o lanseze la apă.

Bărbatul de 52 de ani este organizatorul grupului criminal organizat și tatăl celui mai tânăr. Toți trei sunt domiciliați în raionul Cahul, iar anterior tentativei de contrabandă au depozitat lotul de țigări la domiciliul unuia din ei. 

Ulterior, le-au transportat pe malul Prutului cu un microbuz, iar cel de-al doilea autoturism era folosit ca antemergător, în scopul evitării patrulelor de poliție. 

La solicitarea procurorilor PCCOCS, prin sentința pronunțată, învinuiții urmează să achite în folosul statului contravaloarea ambelor mijloace de transport, ca bunuri folosite la comiterea acestei infracțiuni.

#CurteadeApel #Cahul #piataneagra

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button