Război în Ucraina

Consilierul lui Zelenski, după explozia podului din Crimeea: „Tot ce este ocupat de Rusia trebuie distrus”

Mihail Podoliak, unul dintre consilierii apropiați ai președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a venit cu o reacție după ce podul Kerci din Crimeea, cunoscut ca podul lui Putin, a fost aruncat în aer în dimineața zilei de sâmbătă, 8 octombrie, transmite sursa

Acesta a comentat accidentul ca un „început”.

„Crimeea, podul, începutul. Tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce a furat trebuie returnat Ucrainei, tot ce este ocupat de Rusia trebuie expulzat”, a scris acesta pe pagina sa de Twitter, atașând o fotografie cu podul avariat.

Consilierul lui Zelenski nu spune direct dacă lovitura asupra podului a fost efectuată de ucraineni, dar susține că tot ce aparține Rusiei trebuie distrus.

Potrivit Hotnews, Ucraina a sugerat la jumătatea lunii iunie că va ataca podul construit de ruşi, serviciile secrete ucrainene publicând un document de 300 de pagini cu detaliile tehnice ale construcției.

Documentul a fost dat publicităţii la o zi după ce generalul ucrainean Dmitro Marcenko a declarat că podul va fi „ţinta numărul unu” dacă Kievul va obţine armele necesare.

Generalul Philip Breedlove, care a fost comandantul suprem al NATO pentru Europa din 2013 până în 2016, a declarat că un atac asupra podului este justificat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

„Câțiva oameni cu care am vorbit spun că distrugerea podului Kerci ar fi o lovitură uriașă pentru Rusia. Podul Kerci este o țintă legitimă”, a spus Breedlove în vară.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara în iunie că au fost luate toate măsurile de precauţie pentru a asigura securitatea Crimeei. Kremlinul este conştient de ultimele ameninţări ale Kievului de a lua drept ţintă podul, a adăugat Peskov.

TV8.md reamintește că podul Kerci din Crimeea, cunoscut ca podul lui Putin, a fost aruncat în aer în dimineața zilei de sâmbătă, 8 octombrie. Potrivit RIA, incidentul a avut loc în jurul orei 06:07.

#Crimeea #podul #Mihail_Podoliak #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button