Politică

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat un acord pe o perioadă de 3 ani privind deșeurile din Capitală

Consiliul Municipal Chișinău a votat marți, 29 decembrie, aprobarea Acordului adițional nr. 4 la Contractul de societate civilă încheiat în 2017 între Primăria Chișinău, Î.M. Regia „Autosalubritate” și comuna Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Documentul este prevăzut pentru o perioadă de 3 ani.

Primarul General, Ion Ceban, a informat că noul Acord presupune onorarea anumitor angajamente economice din partea APL Chișinău, în schimbul acceptării depozitării deșeurilor solide din capitală la poligonul municipal de la Țânțăreni.

Potrivit edilului, executivul Primăriei a negociat aproximativ jumătate de an acest Acord. Luni seara s-a reușit ajungerea la un numitor comun cu administrația comunei Țânțăreni, iar contractul respectiv a fost votat de consilierii locali.

„Anterior, Acordul adițional era semnat pentru un an de zile, dar acum s-a reușit negocierea unui document strategic pentru municipiul Chișinău, pentru o perioadă de 3 ani înainte”, a mai precizat Ion Ceban.

Timp de 1,5 ani, Primăria Chișinău a realizat în Țânțăreni proiecte care au fost promise încă din anul 2010 și au fost respectate toate angajamentele prevăzute în Contractul de Societate Civilă în raport cu localitatea. Acestea se referă la proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei, cât și la amenajarea poligonului municipal de deșeuri.

A fost construită o stație modernă de tratare a levigatului și achiziționat un compactor care permite întreținerea poligonului, a fost amenajat drumul și construit digul de protecție, au fost plantați arbori etc.

De asemenea, au fost reparate unele străzi, au fost construite stadioane multifuncționale, terenuri de joacă. De asemenea, s-a intervenit cu mai multe lucrări la școala din localitate.

În anul curent, Primăria Chișinău a investit în comuna Țânțăreni 27 de milioane de lei, iar în următorii ani se prevăd transferuri a câte 25 milioane de lei timp de 3 ani.

Poligonul de deșeuri de la Țânțăreni este singurul obiectiv de acest fel din țară, adaptat și amenajat de către municipiul Chișinău pentru depozitarea deșeurilor solide.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button