Analize și opiniiRăzboi în Ucraina

Continuă reînnoirea gradelor militare ale agresorului

Din moment ce dictatorul de la Kremlin nu poate să declare o mobilizare la scară largă pentru război împotriva Ucrainei cel puțin până la data realegerii sale din 2024, criminalii de război ruși trebuie recrutați în diferite moduri viclene. Promisiuni de „munti de aur”, care în cele din urmă nu sunt văzuți de familiile unui soldat rus decedat sau demobilizați din cauza unui handicap, trimiterea de somații electronice, creșterea amenzilor la 30 de mii de ruble pentru neprezentarea la biroul militar de înregistrare și înrolare (de aproape 10 ori), precum și redirecționarea recruților către „mod aleatoriu” în zonele așa-numitului „Cartier militar de nord” – toate acestea sunt realitățile care vor aștepta orice rus, deoarece oamenii țării continuă să ignore viitorul lor.

Cu toate acestea, mobilizarea în Rusia este responsabilitatea rușilor înșiși. Mult mai rău este că ocupanții ruși efectuează mobilizări ilegale în teritoriile ucrainene ocupate, inclusiv în Crimeea. Oamenii sunt nevoiți să servească în armata agresorului și pentru refuzul de a răspunde în fața instanțelor care funcționează ilegal în teritoriile ocupate.

De exemplu, în Crimeea, practica actuală de a recruta ocupanți în armată nu este încă la fel de agresivă precum se întâmplă în teritoriile ucrainene recent ocupate sau în Donețk și Lugansk. Acolo oamenii continuă să fie ambalați ca pe carne, iar tinerii recruți sunt intimidați chiar în pragul caselor lor.

Ucraina face apel la cetățenii săi să evite mobilizarea forțată a Rusiei, deoarece aceasta este ilegală. Pentru participarea la acțiuni militare criminale împotriva Ucrainei, dacă o persoană nu găsește o modalitate de a se preda sau de a nu respecta ordinele, va urma răspunderea penală strictă.

Ceea ce se întâmplă în teritoriile ucrainene ocupate îngrozește orice persoană sănătoasă la minte. Cetăţenii Ucrainei sunt nevoiţi să meargă împotriva Forţelor Armate ucrainene, care încearcă să elibereze cât mai repede regiunile de prezenţa ilegală a Rusiei. Cei mai mulți ucraineni aleg mai degrabă închisoarea ilegală în închisorile rusești decât mobilizarea.

Conscripția de toamnă este doar o altă deghizare pentru a umple rândurile agresorului din față. După cum sa menționat mai sus, cetățenii Ucrainei din teritoriile ocupate ar trebui să se ferească de asta. Rușii înșiși trebuie să se gândească la ce fel de viitor își doresc pentru ei înșiși dacă totuși decid să nu se ferească de mobilizare – fără picioare sau brațe, într-un sicriu, după gratii în Ucraina sau în docul de la Haga. Nu există alt viitor. Și trebuie să începem în sfârșit să gândim și să învățăm să facem alegeri, cel puțin din motive de instinct de autoconservare, care pentru majoritatea rușilor este foarte tocit din cauza propagandei ruse.

#Rusia #Ucraina #mobilizare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button