Economie

Conturile bancare ale principalului exportator de metale, Metalferos SA, au fost blocate

Băncile comerciale din Republica Moldova au închis conturile întreprinderii Metalferos SA (unde statul deţine peste 78% din capital), fapt ce blochează activitatea companiei.

Acest lucru a fost confirmat de Andrei Ivancov, director interimar al Metalferos, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, transmite sursa.

Potrivit lui Ivancov, băncile nu ar fi invocat „vreun motiv” oarecare de ce au luat o astfel de măsură.

Totodată, directorul Metalferos, a susţinut că întreprinderea s-ar confrunta şi cu mari dificultăţi la colectarea deşeurilor de metale şi, respectiv, ar fi ajuns şi într-o situaţie financiară dificilă.

Potrivit unor surse o parte din angajaţi au fost trimişi în concediu.

Aceasta chiar dacă în prima jumătate a anului 2021, Metalferos a înregistrat o creştere de aproape trei ori a veniturilor din vânzări: de la 479,5 milioane lei în primul semestru al anului 2020, la 1,34 miliarde lei în primul semestru al 2021.

Saltul vânzărilor cu peste 861 milioane lei de la Metalferos s-a datorat în special cererii mari de deşeuri de metale şi preţului în creştere semnificativă pe pieţele externe.

Totodată, Metalferos a înregistrat în prima jumătate a anului trecut un profit de circa 54 milioane lei.

Potrivit unor date menţionate în cadrul emisiunii de la Jurnal TV, vânzările întreprinderii au scăzut dramatic după plecarea din octombrie 2021, din funcţia de director al Metalferos, a lui Igor Cujbă, care acum ar munci pentru concurenţii de la grupul BPM, afiliat Uzinei Metalurgice de la Rîbniţa.

#MetalferosSA #conturi_blocate #metale #băncile

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button