Internaţional

Coordonatoarea științifică a OMS îndeamnă populația să nu intre în panică în legătură cu apariția noii tulpini Omicron

Coordonatoarea științifică a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat vineri că noua variantă de coronavirus Omicron este foarte transmisibilă, însă oamenii nu ar trebui să intre în panică, relatează Reuters. Sursă.

OMS îndeamnă populația să nu intre în panică din cauza noii variante Omicron.

Swaminathan a declarat într-un interviu în cadrul conferinței Reuters Next că omenirea trebuie să pregătească o reacție corectă și precaută și că nu ar trebui să intre în panică din cauza noii variante a virusului SARS-CoV-2.

„Cât de îngrijorați ar trebui să fim? Trebuie să fim pregătiți şi precauți, nu panicați, pentru că ne aflăm într-o situație diferită față de acum un an”, a spus Swaminathan.

În ceea ce privește apariția noii variante de coronavirus, ea a afirmat că omenirea este mult mai bine pregătită în prezent, având în vedere dezvoltarea de vaccinuri anti-COVID-19 după declanșarea pandemiei.

Rămân multe necunoscute despre varianta Omicron, depistată inițial în Africa de Sud luna trecută și detectată de atunci în aproape 30 de țări. În această perioadă, mai multe regiuni din Europa se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Delta.

„Trebuie să așteptăm, să sperăm că este (o variantă) mai ușoară… însă este prea devreme pentru a trage concluzii generale despre noua variantă”, a adăugat reprezentanta OMS.

OMS a îndemnat țările să-și sporească capacitățile de asistență medicală și să-și vaccineze populațiile pentru a lupta împotriva unei creșteri a cazurilor de COVID-19 cauzate de varianta Omicron, spunând că restricțiile de călătorie ar putea să ajute omenirea să câștige timp în lupta împotriva noului coronavirus, însă, doar ele în sine nu reprezintă o soluție viabilă pentru această problemă de sănătate publică.

„Varianta Delta reprezintă 99% din infecțiile din întreaga lume. Această (nouă variantă) ar trebui să fie mai transmisibilă pentru a deveni dominantă la nivel mondial. Este posibil, însă deocamdată nu se poate prezice acest lucru”, a mai spus Soumya Swaminathan.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button