Societate

Creditare de până la 2 milioane de lei pentru fermieri: Un grup de lucru va elabora mecanisme de finanțare

În căutarea noilor mecanisme de finanțare pentru fermieri. La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a constituit un grup de lucru, responsabil de identificarea soluțiilor pentru problemele agricultorilor și producătorii de cereale, cu accent pe crearea unui nou produs de creditare de până la 2 milioane de lei, transmite sursa.

După cum s-a anunțat săptămâna trecută, astăzi, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a desfășurat ședința de  constituire a unui grup de lucru, format din agricultori, reprezentanți ai MAIA, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Digitalizării, precum și Inspectoratului Fiscal de Stat. Rolul acestuia este de a identifica soluții pentru problemele enumerate de agricultori și producătorii de cereale.

În cadrul întâlnirii, s-au definit obiectivele și direcțiile de acțiune pentru perioada următoare, cu accent pe crearea unui produs nou de creditare pentru sectorul agricol. Valoarea propusă pentru credit este de 2 milioane de lei.

Produsul va fi transmis spre examinare băncilor comerciale de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, astfel încât produsul final să fie ajustat la realitățile pieței și să răspundă eficient nevoilor sectorului agricol.

Un alt subiect de discuție a fost legat de aspectele referitoare la rambursarea TVA. Mai multe propuneri au fost discutate și urmează să fie înaintate Ministerului Finanțelor spre examinare.

Menționăm că, pe 23 februarie, după o dimineață cu proteste, agricultorii protestatari au avut o nouă discuție cu ministrul Agriculturii, cu reprezentanții ODA și băncile comerciale. Aceștia urmau să se stabilească mecanismul și felul în care vor fi oferite creditele de 500.000 de lei garantate de stat. Atunci s-a anunțat că de marți (27 februarie) își va începe activitatea un grup de lucru care va analiza punctat problemele agricultorilor. 

#fermieri#creditare#finanțare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button